lauantai 25. lokakuuta 2014

Luontaisesti gluteenittomat kaakaomuffinit

Sain pyynnön jakaa kaakaomuffinien resepti. Olen aikoinaan löytänyt reseptin jostain netin ihmeellisestä maailmasta ja sitten aavistuksen muokannut sitä itse. Nämä muffinit ovat suussasulavan herkullisia ja luontaisesti gluteenittomia. Ja erityisesti kun päälle lisää vähän vaniljakreemiä niin avot!

Ja muffineistahan tulee myös maidottomia kun käyttää hopean värisessä paketissa olevaa Sunnuntai-leivontamargariinia.

Esikoinen oli menossa prinsessa-synttäreille joten puolet kreemistä värjättiin teemaan sopivasti. Kuvanottohetkellä muffinit ovat jo matkanneet rasiassa (heikun keikun lapsen kassissa), joten ovat vähän nuhjuisen näköisiä. 


Kaakaomuffinit (noin 16 kappaletta)

200 g margariinia
2 dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta (van Houten tai vastaava)
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa

Anna margariinin pehmetä hetki huoneenlämmössä tai sulata sitä muutama sekunti mikrossa. Ei kuitenkaan juoksevaksi. Sekoita margariini, tomusokeri, kaakao, vaniljasokeri, perunajauhot ja leivinjauhe kerralla nyppimällä tai hitaasti sähkövatkaimella. Sekoita kunnes seos on tasaista. 

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Annostele paperisiin muffinivuokiin, reilu puolet vuoan tilavuudesta. Kypsennä 200-225 asteessa 5-10 minuuttia, uunista riippuen.


Muffinit ovat hyviä paljaaltaankin, mutta ekstrahyviä niistä saa kun laittaa kreemiä päälle. Jos päällystät muffineita jotenkin, muista antaa niiden jäähtyä kunnolla! Olen käyttänyt Kinuskikissan reseptiä. Se on loistava sellaisenaan, joten mitäpä sitä muokkaamaan. Tässä suora linkki (http://www.kinuskikissa.fi/kreemit/?hakusivu=1) ja lainaus hänen kreemireseptistään:

Sokerikreemi
(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)
125 g voita tai margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä. 
Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.
Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi ”makuun sopivaksi”.

Jos tekee koko annoksen kreemiä, niin sitä saattaa jäädä yli yhdestä kaakaomuffinisatsista. Kreemi kuitenkin säilyy muutaman päivän jääkaapissa, joten jos on tulossa muitakin leipomuksia, niin sitä voi hyvin käyttää myöhemminkin. Tai kaikki toki riippuu siitä, kuinka paljon sitä kreemiä yhden muffinin päälle laittaa... On nimittäin suussasulavan hyvää! Ja itse pidän vaniljan mausta, eli laitan yleensä yhden teelusikallisen vaniljasokeria reseptissä mainitun puolikkaan sijaan.
Ja näiden leipominen onnistuu hyvin lasten kanssa. Siis jos sotku ei haittaa... 
Hyviä herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan.